Over Gijs

the playful eighties

Op 7 mei 1980 ziet Gijs het levenslicht. In zijn kinderjaren is muziek nooit ver weg. ’n Speelgoedgitaar, -microfoon, -mixer, een drumstel en disco verlichting zijn altijd op zijn speelkamer te vinden. Op z’n negende gaat hij op gitaarles en zet de eerste stappen in het zelf maken van muziek.

the learning nineties

De eerste tienerjaren speelt de gitaar een grote rol. Halverwege de jaren negentig neemt de interesse voor het DJ’en over en begint Gijs een eigen drive-in Disco. Op feesten en partijen leert hij hoe muziek een publiek kan beïnvloeden en wordt een veel gevraagde DJ voor allerlei feesten.

the DJ-ing zeros

Als vaste DJ in een partycentrum weet Gijs menig feest tot grote hoogte te brengen. Volle zalen die helemaal los gaan op de muziek die hij mixt en draait voeden de nieuwsgierigheid naar hoe het zou zijn om een volle zaal helemaal los te zien en horen gaan op een eigen gemaakte song. De gitaar wordt herontdekt en in 2008 schrijft hij z’n eerste song.

the singer songwriter tens

Gijs schrijft verschillende liedjes en zet de eerste voorzichtige stappen op diverse kleine podia. Demo’s worden opgenomen en zingen wordt een grote passie. Zangles is dan ook onvermijdelijk en vrijwel dagelijks oefent hij zijn zangstem. Het opstarten van een eigen ijssalon vergt erg veel tijd en geeft hem niet voldoende ruimte om meer tijd in muziek te stoppen. ’the tens’ worden afgesloten met een wereldreis van een jaar. En in dat jaar besluit Gijs dat er meer ruimte voor muziek in zijn leven moet komen.

the roaring twenties

“Singer songwriter zoekt producer.” Met die tekst op een lichtbak voor zijn raam kwam Gijs in contact met Erik Groen. Een DJ/Producer die z’n sporen in de muziekindustrie heeft verdiend. Na een avondje samen muziek luisteren en maken was de klik aanwezig om professioneel aan de slag te gaan met de eigen geschreven songs van Gijs. Al snel volgenden verschillende opnamesessies in de Sound Vision Studio in Arnhem. De debuut single “Dreams” is het resultaat.

Met de belofte in zijn hoofd om meer tijd aan muziek te besteden ging hij aan de slag. Een passende geluidsinstallatie werd aangeschaft, social media accounts werden aangemaakt, een fotoshoot werd gehouden en deze website werd gelanceerd.

Het begin is gemaakt. Dan is het nu tijd om de meest waardevolle les van zijn wereldreis ter harte te nemen:

leave room for a little magic

Het advies van een 71-jarige dame die Nieuw-Zeeland op de fiets aan het doorkruisen was.